+31 (0)6 30 20 93 93

info@degroenehartelijkheid.nl

Gouda

Gouda

Amsterdam

Amsterdam

Rotterdam

Rotterdam

Kinderdijk

Kinderdijk

De Groene Hartelijkheid is een prima uitvalsbasis voor wandel-, fiets- en kanotochten in het weidse polderlandschap van het Groene Hart. In de omgeving lopen diverse wandelroutes, bijvoorbeeld het Pelgrimspad. Een mooie fietstocht is de Gouden Eeuw Driehoek, die de drie historische steden Gouda, Schoonhoven en Oudewater met elkaar verbindt. Het nabij gelegen riviertje de Vlist is heel geschikt voor een kanotocht. Fietsen en kano’s zijn te huur bij het kanocentrum in Haastrecht.

Het schilderachtige stadje Oudewater ligt op zo’n vijf kilometer van de Groene Hartelijkheid. De historische gevels langs de grachten in het centrum zijn het bekijken waard. De wereldberoemde Heksenwaag vertelt de geschiedenis van de heksenvervolging in Europa. Touwmuseum De Baanschuur geeft een inkijkje in de touwindustrie, waar Oudewater in vroeger tijden haar welvaart aan te danken had. Elke woensdag is er van elf tot vier uur een warenmarkt op de Markt.

Haastrecht, een paar kilometer van de Groene Hartelijkheid, herbergt het museum Bisdom van Vliet. Bijzonder aan dit woonhuismuseum zijn de authentieke interieurs uit het laatste kwart van de negentiende eeuw. Op de Kleine Haven wordt op donderdag de weekmarkt gehouden.

 

In ons landje zijn we dol op kaas. Heb je altijd al meer willen weten over kaas en hoe het wordt gemaakt? Bezoek het Kaaspakhuis Woerden.

Op de zaterdagse streekmarkt vind u tal van heerlijke streekproducten uit het Groene Hart